SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ASGARİ ÜCRET BELİRLENİYOR

ASGARİ ÜCRET BELİRLENİYOR
Bu haber 11 Aralık 2023 - 10:22 'de eklendi ve 107 views kez görüntülendi.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 yılı asgari ücretinde zam maratonu başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için 11 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak.

2023 yılında 11 bin 402 TL olan asgari ücrete yapılacak zam Asgari Ücret Komisyonu’nun toplantılarında belirlenecek.

Asgari Ücret Komisyonu, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşuyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor.

İLK TOPLANTI BUGÜN

7 milyona yakın çalışanı doğrudan, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamının belirlemesine yönelik süreç, bugün (11 Aralık) resmi olarak başlayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda  gerçekleştirilecek toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için TÜRK-İŞ temsil edecek.
İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç’un, işçi heyetinin başkanlığını ise TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar’ın yapması bekleniyor.

ERDOĞAN, ÇALIŞANLARIN KAYIPLARINI GİDERECEK DÜZEYDE ASGARİ ÜCRET BELİRLENECEĞİNİ SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hem işçi hem de işverenin memnuniyetini sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, asgari ücret zammı konusundaki beklentilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 2024 asgari ücret zammının yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak şekilde belirleneceğini vurgulayarak, çalışanların kayıplarını giderecek bir düzeyde asgari ücretin tespit edileceğini belirtti. İşçilerin onayını alacak, işverenleri zorlamayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir seviyede asgari ücret hedeflendiğini ifade etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER