SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“KATAR SAAT SİSTEMİ”

“KATAR SAAT SİSTEMİ”
Bu haber 14 Aralık 2023 - 10:31 'de eklendi ve 129 views kez görüntülendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz YAvuzyılmaz, TBMM’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alarak AK Parti’nin saat uygulamasını eleştirdi.

Yavuzyılmaz, “AK Parti kış saati uygulamasından çıkarak Avrupa’yla uyumlu bir saat sistemi kullanmak yerine; 37,5 derece boylamının doğusunu esas alan Suudi Arabistan, Katar, Kenya ve Etiyopya’yla uyumlu bir saat sistemini kullanmayı tercih ediyor!” dedi.

BAKAN: YAZ SAATİ UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BMM Genel Kurulunda 2024 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bayraktar, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini söyledi.

YAZ-KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Gün ışığından etkili şekilde yararlanmak amacıyla yaz ve kış saati uygulamaları mevcuttur. Saatler bir saat ileri alındığında yaz saati, bir saat geri alındığında da kış saati başlar.

Dünya genelinde saatler 2023 yılında 29 Ekim Pazar günü geri alındı. Uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER