SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CHP, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Bu haber 04 Ocak 2024 - 13:31 'de eklendi ve 203 views kez görüntülendi.

CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Belediye Başkan aday adayı Atınç Kayınova ve beraberindekiler, İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi. İl Başkanı Devrim Dural, gündemlerinin Fevkani Köprüsü’nün yıkımı ve hurdası olduğunu belirterek, “Fevkani Köprüsü’nün yıkımıyla ortaya çıkan hurda tonajıyla ilgili hukuki süreci takip ediyoruz” dedi.. 

Dural; “Gündemimiz de Fevkani Köprü’nün yıkımı ve hurda ihalesi var. Zonguldak’ın güzelliklerinin korunması adına mücadelemizi sürdüreceğiz. Fevkani Köprümüz bir kültürel mirastı. Aynı zamanda trafiğin düzgün bir şekilde akışını sağlayan tasarım harikası bir köprüydü. Tabiki bu köprü artık yıkıldı. Yıkılmaması için elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Esnaflarımız mağdur edilmesin diye onları ziyaret ettik. Elmaspark’taki eksikleri tespit ettik. Bu eksikliklerin hala devam ettiğini de görüyoruz.

KÖPRÜNÜN YIKIM İHALESİNİN ŞEKLİ DOĞRU DEĞİL

Köprüdeki ihale yapılış şeklinin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Hurda tonajı çok daha önce kamuoyuna sunulması gerekiyordu. Kamuoyu yanıltıldı. Elimizde net bir veri yok. Bu verilerin araştırılması gerekiyordu. Taşkömürü Kurumu ile yazışmaların yapılması gerekiyordu. Bu tonaj net bir şekilde ortaya çıkartılıyorsa tonajın en son belirlenmesi gerekiyordu. Bilirkişi raporunun olmadığını da görüyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz, bu konuda eleştirilerimizi de yaptık. Aylarca yapımı süren bir köprünün tonaj belirlemesini nasıl bir günde yaptınız? Belediye burada kamu zararı oluşmadan bir ihale yöntemi seçmeliydi. Zonguldak’ın hurdası da köprüsü de bizim için çok önemli” dedi. 

KAYINOVA; SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

CHP Zonguldak Belediye Başkan aday adayı ve Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Atınç Kayınova da, tonaj ağırlığının belirlenmesinde yaşanılan süreci aktardı. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i tonaj ağırlığını açıklamaya davet eden Kayınova, Lavuar Alanı’nda da rant oluşturulduğunu iddia etti.

Kayınova; “Fevkani Köprüsü’nün yıkımı Zonguldak gündemini her ne kadar hurda boyutuyla meşgul etse de biz Belediye Meclisi’nde 2020 yılında takip altına almıştık. Yerel yönetim halk için yapılır, halkla birlikte yapılır, halkı kandırmak için yapılmaz.

Şeffaf olursunuz. Eğer bunu yapmıyorsanız bunun adı despot yönetimdir. Aklımıza gelen tek partidir bu: AK Parti. AK Parti, bu konuyu halkla birlikte çözmek yerine esnafın üzerinden Zonguldak halkını cezalandırdılar. Lavuar Alanı’nda daha önce sosyal boyutta bir proje yapılması öne sürülürken, ticarileştirildi. Yani rant oluşturuldu. Burası köprülü şehir diye biliniyordu. Bu köprünün bütün anılarını, hatırasını, Cumhuriyet birikimine saldırı yönteminde işleyiş Ekim ayından beri yapılıyor. Köprünün statiği üzerine çok çalıştık, Ozan Demirtaş ile birlikte taraflarla görüştük. 4 milyon ton ağırlığında minimum hurdanın çıkacağını ön görmüştük. MKE geldi, inceledi. Diyorlarki, biz geldik gördük, köprüyü birlikte yıkarız. İhaleye konu olan hurdaya baktığımızda bir gün 1500 ton denildi, bir sonraki gün Belediye Başkan vekilliği yapan kişi 1200 ton denildi, daha sonra 1800 ton denildi. En son ZBEÜ’den rakam aldık dediler. Sayın rektöre sesleniyoruz. Madem onlar açıklamıyor, Özgür akademik kimlikle rektörümüz açıklasın tonaj ağırlığını. Biz istedik vermedi, itiraz ettik olmadı. Bu işin kamu zararı boyutuyla değerlendirilmesi gerektiğini ancak değerlendirilmediğini ve hızla ihalenin bitirildiğini biliyoruz. Bizler suç duyurularında bulunduk. Hukuki süreci başlattık ve takipçisi olacağız.

Köprü yıkılabilir, biz buna karşı değildik. Çevre düzenlemesini, trafik akışını, bütün olayları karşılıklı oturup konuşmak istedik, olmadı” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER