SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AYAKTA KALAMADI, HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

AYAKTA KALAMADI, HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR
Bu haber 17 Ocak 2024 - 14:26 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı’nın ardından açıkladığı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 zammı eleştirdi.

Ek zamla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranı yüzde 42,6 olmuştu.

Devrim Dural, “Ayakta kalamayan emekli, hayatta kalmaya çalışıyor!” dedi.

“GEREĞİNDEN FAZLA ZENGİNLEŞEN…”

Dural; “2002 yılında AKP iktidara geldiğinde emekli maaşı asgari ücretin 1.6 katıyken, bugün asgari ücretin altında kalmış ve adeta emekliyi ölüme terk eder hale gelmiştir. 22 yıllık iktidarlarında gereğinden fazla zenginleşenlerin aksine, bu halkın gelecek endişesi var, emekliliğini nasıl ve ne şartlarda geçireceği endişesi var. Beğenmedikleri ülkelerin emeklileri maaşları ile dünyayı gezerken, bizim emeklilerimiz çarşıya inemiyor, torunlarına oyuncak alamıyor, simit alamıyor hale gelmiştir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE YÜKSELTİLMELİDİR

7’nci Ayda ek zam yapılacak diyerek umut tacirliği yapanlar, emeklinin daha iyi bir yaşama vuslatını yine başka bir bahara ertelemiştir. Seçim yatırımı adı altında açıklanan bu talihsiz uygulamadan bir an önce dönülerek, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de dile getirdiği üzere en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkarmak şarttır. Böyle bir düzenleme yapılırsa milyonlarca emeklimiz iktidarda bulunanların gözünün içerisine bakarak emekli aylıklarının ne kadar olacağını merakla beklemek zorunda kalmayacaktır. Bu yönde bir düzenlemenin bir an önce yapılması gerekmektedir, aksi takdirde emeklilerin bu aylık düzeyleriyle hayatını idame ettirmeleri mümkün olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER