SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DERELİ, FEVKANİ HURDASININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR

DERELİ, FEVKANİ HURDASININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR
Bu haber 22 Ocak 2024 - 10:28 'de eklendi ve 103 views kez görüntülendi.

Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli,
Elmas TV’de konuk olduğu televizyon programında Fevkani köprüsüyle ilgili gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu.

Zonguldak kamuoyunun ton ve kantar fişleri ile sıkıştırıldığını belirten Dereli, köprü hurdasından 60-70 milyon liralık gelir olduğunu belirterek “Yapısal çeliklerde ‘H’lar, ‘U’lar, ‘C’ler var, et kalındığı var. Alman çeliği, yani bunları bugün Türkiye’de parayla istediğiniz demir çelik fabrikasına yaptıramazsınız. Öyle bir teknoloji kalmadı artık. Ve bu çelikleri hurda demir gibi düşünmeyin, eritilerek tekrar kullanılmıyor, bu çelikler galvanizden ve boyadan sonra sıfır çelikmiş gibi tekrar piyasada değer görüyor. Burada yine tona, kantara sıkıştırmayalım konuyu. Burada ‘H’lar, ‘U’lar, ‘C’lerden elde edilmiş yaklaşık 60-65 milyon bir gelir var. Bu gelir şu an Türkiye’nin sağında solunda, bir kısmı Gerede’de, bir kısmı İstanbul’da bir yerde!” dedi.

Fevkani Projesi’nin Zonguldak Belediyesi’nin elinde olmasına rağmen hukuki sorumluluktan kaçmak için Üniversiteye rapor hazırlattırıldığını öne süren Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, “Senin Fen İşleri Müdürlüğün var. Köprüyle ilgili aynı kadrolar Muharrem Akdemir zamanında aynı teknik kadrolar güçlendirme ihalesi yaptı. Kendileri bir çalışma yaptı. Bir güçlendirme ihalesi yaparken önce mevcut durumunu ortaya çıkartmanız lazım. Elinizde mevcut proje varsa güçlendirme ihalesine çıkarsınız. Demek ki senin elinde proje var.

Üniversiteye rapor hazırlatıyorsan, üç sebebi olabilir. Bir, ben teknik olarak yeterli bir kurum değilim. Onun için Üniversiteden üst merciden, üst makamdan bu raporu istiyorum. İki; Teknik olarak ben kadrola güvenmiyorum. Birde başka bir göz görsün istiyorum. Üç; Yarın öbür gün kanuni, hukuki, kamusal bir sıkıntıyla karşı karşıya kalırsam bu kaldığım sıkıntıda topu başkasının üstüne atayım. Bu üç sebepten başka bir sebep olamaz. Vekaleten İl Başkanı o görevi yürüten arkadaş mobese kameralarını söylüyor. Ama şartnamede yazmışsın, drone ve fotoğraf makinesi ile iş süresi boyunca bu yıkımı çekeceğiz diyorsun. İşin sonunda da bu görüntüleri idareye teslim edeceğiz diyorsun. Kamuoyunda bana böyle bir suçlamada bulunmuş olsalar, Meclis salonunu açarım, her gün görüntülerini ve fotoğraflarını izlettiririm. Bir kamyon ortalama 30-35 ton alır, kaç kamyon çıktığını da bakarım. Çarparsanız kaç ton hurda çıktığını bir saatte bulursunuz ve bu gündem biter” dedi.

60-70 MİLYON PARA, YAZIK DEĞİL Mİ?

“Köprünün ayaklarını sökmüşler, temellerini sökmüşler, ne var ne yok götürmüşler. Hayatında bir daha Zonguldak’a uğramayacak 3-4 tane iş adamının cebinde Zonguldak’ın parası gitti. 60-70 Milyon para yazık değil mi? Zonguldak halkı, Zonguldak seçmeni çok akıllı, çok kültürlü, neyin ne olduğunu bilen bir halk. Zonguldak halkına Fevkani Köprüsü’nü anlattık, artık halk bu bilgiler ışığında değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.

ElmasTV yayınlanan programın tamamını izlemek için tıklayınız;

https://www.elmas67.com/cem-dereli

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER