SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SEÇİMİN ÜÇ SİLAHŞÖRÜ

SEÇİMİN ÜÇ SİLAHŞÖRÜ
Bu haber 23 Ocak 2024 - 16:18 'de eklendi ve 172 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı’nda 3 isim netleşti.

AKP’den mevcut Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan yeniden aday gösterilirken, CHP’den ön seçimle Tahsin Erdem, Saadet Partisi’nden ise Cem Dereli kolları sıvadı.

31 Mart Yerel Seçimlerine 67 gün kala seçim yarışı da adayların belli olmasıyla hız kazanıyor.

Mevcut Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, MHP’nin de desteğiyle daha aday gösterilmeden projeler üzerinden propagandaya başlarken, CHPli Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem 2019 seçimlerinde CHPli seçmenin sandığa gitmediğini de göz önüne alarak partide birlik-beraberlik havası oluşturmaya çalışıyor. Bu konuda büyük ölçüde başarı sağlayan Tahsin Erdem, henüz aday göstermeyen İyi Partili seçmenin de oylarını alabilmenin hesabını yapıyor.

Saadet Partili Cem Dereli ise seçimlerin kazanılacağı inancıyla çok yoğun çalışıyor. Dereli, seçmenleri de bu inanca ikna etmeye çaba harcıyor. Dereli, Saadet Partisi’nin Zonguldak’taki potansiyelini harekete geçirmenin mücadelesini veriyor.

Zonguldak Merkez ilçede partilerin oy potansiyelleri değerlendirildiğinde seçim yarışının başabaş geçeceği   tahmin ediliyor.                              

ALAN: DAHA YENİ BAŞLIYORUZ

Mevcut Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın en büyük avantajı iktidar partisinin adayı olması. Son 5 yılda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-TOKİ ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı-Karayolları Genel Müdürlüğü’nden büyük destek gören ve projelerinin çok büyük bir kısmını bu kuruluşlar aracılıyla gerçekleştiren Ömer Selim Alan, 31 Mart seçimlerinde de aynı stratejiyi kullanacak. Alan, MHP’nin Merkez ilçede aday göstermeyerek AK Parti’nin adayını destekleme kararıyla seçmen tabanında da avantaj elde etti.

Ancak 5 yıllık belediye başkanlığına rağmen “Daha yeni başlıyoruz” sloganıyla propaganda çalışmaları yapan Alan’a “Daha başlayamamış mı?” eleştirileri yapılıyor.

2019 seçimlerinde birlikte hareket ettiği birçok AK Partili ismi küstürdüğü belirtilen Alan’ın sadece partilileri değil aynı zamanda halka karşı tutumu da eleştiri konusu.

Alan’ın bir büyük dezavantajı ise özellikle Fevkani Köprüsü’nün yıkım ihalesi ile ortaya çıkan büyük kamu zararı iddialarının bir türlü gündemden düşmemesi.

CHP’DE BİRLİK-BERABERLİK HAVASI

CHP’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem ise 2019 seçimlerinde partisi aleyhine önemli sonuçlar doğuran CHPli seçmenin sandığa gitmemesini 2024 yılında telafi etmeye çalışıyor. Bu nedenle parti içinde birlik ve beraberlik havası oluşturmaya büyük gayret gösteriyor.

Eski-yeni parti yöneticileri, belediye başkan aday adayları ile bir araya gelen ve onların desteğini alan Tahsin Erdem, bu konuda önemli mesafe kat etti.

Aday adaylığı sürecinde çevresine topladığı ve ekip olarak hareket ettiği birçok isim ise eleştirilerin odağında. Erdem’in bu eleştirilere yönelik ne gibi bir tutum sergileyeceği de merak ediliyor.

Erdem’in CHPli seçmenin sandığa gitmesini sağlamak dışında bir diğer hedefi de İyi Partili seçmenin CHP’ye yönelmesi.

İyi Partili eski başkan ve parti üyelerinin CHP’ye katılmasıyla bu konuda net bir mesaj veren Erdem, İyi Parti’nin son dönemde yaşadığı sorunlar nedeniyle seçmen bazında da partiden kopuşların hızlanmasıyla bu konuda da bir avantaja sahip durumda.

CEM DERELİ SEÇMENİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Saadet Partili Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, seçimlerin dikkat çekici ismi olmaya da aday.

Saadet Partisi’nin Zonguldak’taki potansiyelini harekete geçirebilmek ve özellikle muhafazakar seçmenlerin partiye yönelmesini sağlamak için sıkı çalışıyor.

Ayrım yapmaksızın her kesimin kapısını çalan Dereli, seçmeni seçimi Saadet Partisi’nin kazanacağına ikna etmeye çaba harcıyor.

Genç ve donanımlı bir isim olması bir avantaj.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER