SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ADH’DE KORONER ANJİYO YAPILMAYA BAŞLANDI

ADH’DE KORONER ANJİYO YAPILMAYA BAŞLANDI
Bu haber 06 Mart 2024 - 23:35 'de eklendi ve 146 views kez görüntülendi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde (ADH) yeni binasında uzun süredir atıl vaziyette bulunan Koroner Anjiyografi işlemi yapılmaya başlandığını AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, “ATATÜRK DEVLET HASTANEMİZE “ KORONER ANGİOGRAFİ “ HAYIRLI OLSUN” mesajını paylaşarak duyurdu.

Avcı “Sağlık Bakanlığı nezdinde bulunduğumuz girişimlerimiz neticesinde; 5 Mart itibariyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde koroner angiografi yapılmaya başlanmıştır.

Önce sağlık, önce insana diyerek Zonguldak’ımıza sağlık alanında hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

KORONER ANJİYOGRAFİ NEDİR?

Bir çeşit kan damarı röntgeni olan koroner anjiyografi işlemi, genelde kasık veya el bileği bölgesinden gerçekleştirilir. Hasta işlem sırasında uyanıktır ve lokal anestezi uygulanır. Kalbe giden damarların görüntülenmesi işlemine koroner anjiyografi adı verilir.

Anjiyo işlemi damarlardaki zayıflamalar, tıkanıklıklar veya pıhtı gibi durumların kesin tanısı için kullanılır. Eğer damar yollarında tıkanıklık ya da herhangi bir sorun varsa, bu durumun vücutta tam olarak nerede ve ne kadar şiddette olduğu anjiyo işlemi sonucu tespit edilebilir.

Kasıktan ya da el bileğinden gerçekleştirilen anjiyo işlemi sırasında bir çeşit röntgen cihazı olan kateter adı verilen ince uzun bir iğne ile damara girilir. Damar içerisine yerleştirilen bu cihaz; bir tür tıbbi boya yardımıyla röntgende damarların daha net görüntülenmesini sağlar ve daha sonrasında damarların görüntüsü alınır.

Görüntüleme işlemi sonrasında çeşitli tedavi yöntemlerine karar verilir. Bu yöntemler arasında balon anjiyoplasti adı verilen stent takılması, bypass ameliyatı ve ilaçla tedavi sayılabilir.

Özellikle kalp krizi geçiren hastalara da acil müdahale için koroner anjiyografi işlemi hayati öneme sahip.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER