SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“PROJELERİ BAKANLIKLAR YAPACAKSA…”

“PROJELERİ BAKANLIKLAR YAPACAKSA…”
Bu haber 26 Mart 2024 - 1:25 'de eklendi ve 158 views kez görüntülendi.

Eski Vali ve İYİ Parti Bölge Koordinatörü Yavuz Erkmen’den dikkat çeken açıklama;

“PROJELERİ BAKANLIKLAR YAPACAKSA SİZ NEDEN ADAY OLUYORSUNUZ”

İYİ Parti Bölge Koordinatörü, Zonguldak Eski Valisi Yavuz Erkmen, merkezi hükümet ve bakanlıkları, seçim propagandalarında koz olarak kullanmaya çalışan AK Parti Belediye adaylarını eleştirerek; “Hemen hemen hepsi, ‘şu projeyi, bu projeyi, şu bakanlığa yaptıracağım, bu bakanlığa yaptıracağım, şu bakanlık bana destek verecek’ gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Farkında olmadan bu argümanla vatandaşa seslenmek, etkilemek istiyorlar ama kaçırdıkları bir nokta var, aslında bu söylemler belediyelerdeki yönetim acizliğini ortaya koymakta. Biz de sormak isteriz;  Siz niye belediye başkanlığına aday oluyorsunuz ki” dedi.

Yavuz Erkmen’in açıklaması şu şekilde;

“Seçim sürecinde bazı iktidar partisi belediye başkanlarının veya adaylarının açıklamalarını takip ediyoruz. Hemen hemen hepsi, ‘şu projeyi, bu projeyi, şu bakanlığa yaptıracağım, bu bakanlığa yaptıracağım, şu bakanlık bana destek verecek’ gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Farkında olmadan bu argümanla vatandaşa seslenmek, etkilemek istiyorlar ama kaçırdıkları bir nokta var, aslında bu söylemler belediyelerdeki yönetim acizliğini ortaya koymakta.

‘Siz bize güvenmeyin, çünkü biz kendimize güvenmiyoruz, bakanlıklara güveniyoruz, onlar bize, biz size’ demek istiyorlar. Bu noktada o zaman,  biz de sormak isteriz;  Siz niye belediye başkanlığına aday oluyorsunuz ki? Gidin o bakanlıkların İl Müdürü, Şube Müdürü olun, o projeleri gerçekleştirin. Belediyeler kendi öz kaynaklarını yaratıp, mali yönden güçlenerek halka hizmet edebilirler ve etmeliler.

İşte kaynak yaratmak, belediyeyi bakanlıklara dahi, avuç açmadan kendi bütçesi ile yönetmek, vizyon işidir, bilgi işidir.

Türkiye’de pek çok belediye bunu başarmıştır. Zonguldak ise maalesef bunu birkaç istisna dışında başaramamıştır.

İşte biz İYİ Parti belediyeleri olarak, kendi ayakları üzerinde duracak, mali yapısı güçlü, projeleri için başka yerlere avuç açmak zorunda kalmayacak bir belediye yaratacağımızın sözünü veriyoruz. Belediyeleri, merkezi idarenin şubesi, belediye başkanlarını onun müdürü olmaktan kurtaracağımızı yani demokrasiye sahip çıkacağımızı net olarak söylüyoruz. Zaten her belediyenin kanun gereği nüfusa göre devletten aldığı pay var. İktidar Zonguldak’ı küçülttükçe belediyenin bu payı da küçülüyor. İktidara tavsiyemiz, siz Zonguldak’ı büyütün. Göç dursun, istihdam artsın, hayat pahalılığı önlensin, işçi, emekli, memur, esnaf yani toplumun her kesimi zor durumdan kurtulsun. İnsanlarımızın yüzü gülsün. Biz size gerek kalmadan, kendi kaynağımızı yaratıp, belediyeyi sizden daha iyi yöneteceğimiz iddiasındayız. İnanın sizin başkasına yaptıracağınızı söylediğiniz projelerden, daha fazlasını yapacağız. (Üstelik bir önceki seçimde taahhüt ettiğiniz vede yapmadığınız projelerde dahil.)

Zonguldak halkına sözümüz, sizin belediyeniz, halka kapısı açık, güler yüzlü insanımızın da yönetim kararlarında yer aldığı, üretken bir belediye olacaktır. Onun için algılara kapılmayın. Hiçbir seçmen, hiçbir partinin tapulu malı değildir. İnsanlar hür iradesi ile karar verecektir. Denenmişleri bir daha denemeye gerek yok. Gelin hep beraber “İYİ belediyeciliği” seçelim. Kazanan, algı üreten partiler değil Zonguldak halkı olsun. Siz olun. Kendimize güvenelim. Avuç açan değil, avucundakini çoğaltıp, halkına hizmet olarak geri veren bir belediyeyi yaratalım. Bakın bizden başka bu konuda ben kaynak yaratacağım, kendi ayaklarımın üzerinde duracağım diyen bir parti yok. Taktir sizin. Gelin belediyelerimizi kısır döngülerden kurtaralım.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER