SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DURAL’DAN CUMHURBAŞKANI’NA “REÇETENİZ NE OLACAK?”

DURAL’DAN CUMHURBAŞKANI’NA “REÇETENİZ NE OLACAK?”
Bu haber 09 Şubat 2024 - 11:30 'de eklendi ve 186 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, 10 Şubat’ta yapacağı Zonguldak ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Emekçinin başkentiyken emeklinin başkenti olan Zonguldak’ın bu durumu ile ilgili kurtuluş reçeteniz ne olacaktır, açıklar mısınız?” diye sordu.

Dural, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) 2023 yılında 2 bin 324 personelin emekliliğe hak kazandığını, bu rakamın 2027 yılında 4 bin 164’e ulaşacağının Sayıştay raporlarında yer aldığına ve kurumun 14 bin norm kadroya rağmen 7 bin 85 personelle çalıştığı ve 2 kişinin işini bir kişinin yaptığına dikkat çekerek, “TTK norm kadroya ulaşıncaya dek, kuruma kademeli olarak işçi alımı yapılacak mıdır?” diye sordu.

CHP İl Başkanı Devrim Dural’ın açıklaması şöyle;

“ ‘Tarihi Miting’ öncesi halkımız adına sorular;

Sayın Cumhurbaşkanımız, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Şubat’ta şehrimize geliyor ve bizler kendisinden beklentilerimizi açıklıyoruz.

Sayıştay Başkanlığının TBMM’ye sunduğu denetim raporlarında yer alan hesaplamalara göre 2023 yılı içinde TTK’da 2 bin 324 personelin emeklilik hakkı kazandığı, bu sayının 2027 yılı itibariyle de 4 bin 164’e ulaşacağı tespit edilmektedir.

NORM KADRO 14 BİN, ÇALIŞAN 7 BİN

TTK’nın norm kadro işçi sayısı 14 bin olduğu halde bugün itibariyle kurumda toplamda 7 bin 85 işçi çalışmaktadır. Yani iki işçinin yapması gereken işi bir kişi yapmaya devam etmektedir.

Emeklilikler nedeniyle kritik sayılara düşen işçi sayısı, işlerin sürekliliği ve devamlılığını etkileyerek iş güvenliğini tehdit etmektedir. Seçim yatırımı olarak görülen işçi alımları yetersiz olmakla beraber emekli olan kişi sayısını dahi karşılamamaktadır.

TTK norm kadroya ulaşıncaya dek, kuruma kademeli olarak işçi alımı yapılacak mıdır?

ZONGULDAK İÇİN KURTULUŞ REÇETESİ NE OLACAK?

İldeki emekli sayısı, çalışan sayısından 20 bin fazla.

Emekçinin başkentiyken emeklinin başkenti olan Zonguldak’ın bu durumu ile ilgili kurtuluş reçeteniz ne olacaktır, açıklar mısınız?

Turizm, tarım, eğitim gibi alternatif sektörlere planlı ve hızlı bir yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?

En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyecek olan kararı Zonguldak’ta açıklamaya ne dersiniz? Anlamlı olmaz mı?

Açlık ve yoksullukla mücadele eden halkımızı bir nebzede olsa rahatlatmış olursunuz”.

DURAL, YENİ MİTİNG ALANI GEÇİCİ Mİ, KALICI MI?

CHP İl Başkanı Dural, Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitap edeceği alanın AK Partili yöneticiler tarafından yeni miting olarak duyurulduğuna dikkat çekerek, “Unutmadan bir sorum da belediyemize ve yerel yöneticilerimize olacak. Akşamdan sabaha kazandığımız yeni miting alanı geçici midir kalıcı mıdır? Kalıcı ise onlarca esnafımız için yapılacak olan, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Merkez Çarşısı nereye yapılacaktır. Geçici ise bunu yeni miting alanı diye duyurmak etik midir?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yuvamız Zonguldak için yapılacak her türlü iyi niyetli girişimin yanında olduğumuzu, verilecek hatalı kararlara muhalefet edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER