SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KÜÇÜK’TEN ESNAFLARA DESTEK ÇAĞRISI!

KÜÇÜK’TEN ESNAFLARA DESTEK ÇAĞRISI!
Bu haber 08 Şubat 2022 - 17:24 'de eklendi ve 380 views kez görüntülendi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, doğalgaz, elektrik ve tüp fiyatlarındaki aşırı zam kahveci ve lokantacı esnaflarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Elektrik, doğalgaz, tüp, et ve bakliyatlardaki artışların oldukça yükseldiğini, bu durumdan hem vatandaş, hem de esnafların etkilendiğini belirten Küçük, “Özellikle son dönemde kahveci ve lokantacı esnafımızın artan elektrik, doğalgaz fiyatları tüpteki artış, girdilerdeki artış, çay, şeker gibi yine et ve bakliyat fiyatlarındaki artışlar maalesef lokantacı ve kahveci esnafımızı dolayısıyla bu sektörlerimizi etkilemiştir.” dedi.

Türkiye’de de yaklaşık iki yıldan beri devam eden pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntının tüm esnafları da etkilediğini, bunun da ekonomik pandemi olduğunu söyleyen Alparslan Küçük yetkililere seslenerek, zamların geri alınmasını istedi.

Küçük esnafın artan maliyetler, doğalgaz, elektrik ve tüpe yapılan zamlar karşısında dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük,  “Özellikle Ocak ayı itibariyle son dönemde artan elektrik, doğalgaz faturaları ekonomik olarak kahveci ve lokantacı esnafımızı zora sokmuştur. Yine bunun yanında tabi bizim kahvehanelerimizin hepsinde doğalgaz yok tüple çalışan işletmelerimiz var, tüple çalışan lokantalarımız var. Artan tüp fiyatları da aynı şekilde elektrik ve doğalgazda olduğu gibi esnafımızın maliyetlerini etkilemiştir. Bu şekilde devam ederse küçük esnaf ve sanatkar olan kahveci ve lokantacı esnafımız ileride bu zamlar karşısında faaliyetlerini devam ettirip, ettirmeyecekleri konusunda tereddüt yaşamaktadırlar. Biz esnaf kesimi olarak yapılan bu elektrik, doğalgaz ve tüp fiyatlarındaki artışlar nedeniyle esnaf için ayrı bir tarife uygulanmasını talep ediyoruz. Bu kış şartlarında, pandemi sürecinin etkilerinden çıkmaya çalışan esnafımız maalesef ikinci bir pandemiye yakalanmıştır. Bu da elektrik, doğalgaz ve tüpteki artışlardır ve pandemi gibi bir vakadır. Esnafımız bu zorlu durumdan çıkmakta zorlanacaktır.” diye konuştu. Kahveci, lokantacı esnafları için ayrı bir tarifenin uygulanmasını istediklerini söyleyen Küçük, “Biz buradan yetkililere sesleniyoruz; esnaf ve sanatkarımız için özellikle sanayi kesiminde olan esnafımız  da var ama biz üretim kesimindeki yani hizmet sektöründeki kahveci, lokantacı, pastaneci esnafımız var. Bizim işimiz elektrik, bizim işimiz doğalgaz, bizim işimiz tüp. Tüp olmazsa biz hizmet yapamayız, doğalgaz olmazsa hizmet yapamayız. Çay kazanımızın fişini çekemeyiz. Çay kazanlarımız elektrikli, tüplü ve doğalgazlı. Lokantalarımızda doğalgaz da kullanılıyor, tüp de kullanılıyor. Buradan bu şekilde seslenmek istiyorum; bizim sektörümüz için özellikle hem doğalgazda, hem de elektrikte ayrı bir tarifenin uygulanmasını istiyoruz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER